GIDA KATKI MADDELERİ

>Vitaminler

Ticari İsmi Kimyasal İsmi Açıklama
ALFA TOKOFEROL VİTAMİN E Gıdaların içerdikleri yağın oksidasyonunu ve sonrasında acı tat oluşumunu engeller ( E 307 )
ALFA TOKOFEROL ASETAT VİTAMİN E ASETAT Gıdaların içerdikleri yağın oksidasyonunu ve sonrasında acı tat oluşumunu engeller ( E 307 )
ASKORBİK ASİT VİTAMİN C Askorbik asit C vitaminidir; bununla birlikte; E300 olarak etiketlendiği zaman vitamin takviyesi olarak eklenemez. Gıdalara eklendiği zaman, antioksidan ve ekmek zenginleştirici gibi fonksiyon gösterir ( E 300 )
BETA KAROTEN VİTAMİN A Hazır içecek tozlarını, şekerlemeler, bisküviler, sakız, dondurma, toz soslar, çorba tozları, fermente süt ürünleri vb...ürünleri renklendirmek için uygundur. Yağ bazlı olanlarda sıvı yağ, katı yağ , peynir, işlenmiş peynir,dondurma, çorbalar gibi gıdaların yağlı fazlarını veya pastane ürünlerini renklendirmek için uygundur ( E 160 a )
RİBOFLAVİN VİTAMİN B2 Vitamin destek tabletleri, bebek maması, sabun tozları, çorba tozları, hazır içecek tozları ve granüller gibi toz ürünleri kuvvetlendirmek için kullanılabilir. hazır içecek tozları ve sos tozları gibi toz gıda ürünlerinde ve sıvılarda renklendirici olarak kullanılır ( E 101 )
SODYUM ASKORBAT SODYUM ASKORBAT Askorbik asidin sodyum tuzudur. Oksijen tutucu özelliği nedeniyle oksidasyonu önlemek amacıyla Vitamin C destekleri, multi vitamin preparatları, gıda katkıları, meşrubatlar ve hayvan yeminde kullanılır ( E 301 )