GIDA KATKI MADDELERİ

>Nem Vericiler

Ticari İsmi Kimyasal İsmi Açıklama
TRİASETİN TRİASETİN sakızda plastikleştirici olarak kullanımıdır. Sigara filmlerinde plastifize ve su bağlayıcısıdır. Gıda kalitesinde triacetin; hayvan gıdalarında, tatlandırıcılarda, gıda sınıfı plastikleştirici, nem tutucu, renkli kozmetiklerde/cilt bakım ürünlerinde, gıda katkısı olarak, gıda paketlemede ve solvent olarak kullanılır ( E 1518 )
GLİSEROL GLİSERİN Düşük kalorili tatlandırıcı, nemlendirici özelliktedir ( E 422 )
SORBİTOL SORBİTOL Dietetik içecek ve yiyecekler, unlu mamüller, şekerlemeler, rendelenmiş hindistan cevizi, sakız gibi ürünlerde kullanılan doğal bir tatlandırıcı ve kıvam vericidir. Ürünlerdeki nemi bünyede tutabilme özelliği de oldukça önemlidir. Sakızlarda kullanıldığında diş çürümelerini engelleyebilmektedir ( E 420 )