GIDA KATKI MADDELERİ

>Tatlandırıcılar Ve Lezzet Arttırıcı

Ticari İsmi Kimyasal İsmi Açıklama
ASESÜLFAM K ASESÜLFAM K Sakkarozdan 200 kat daha tatlıdır, diğer tatlandırıcılar ile birlikte sinerjistik etkiye sahiptir, dayanıklı bir raf ömrüne sahiptir ve ısıya dayanıklıdır ( E 950)
ASPARTAM ASPARTAM Çoğu düşük kalorili tatlandırıcı vücut tarafından sindirilemez ve hiç enerji sağlamaz. Aspartam ise bir istisnadır ve doğal olarak metabolize olur.Aspartam sakarozdan yaklaşık 200 kat daha tatlıdır ( E 951 )
MONOSODYUM GLUTAMAT MONOSODYUM GLUTAMAT et, balık, tavuk, hazır çorbalar, salata sosları ve cipslerde yaygın olarak kullanılan bir aroma artırıcıdır. Çorbalar, sosis ve diğer et ürünleri, balık ve diğer su ürünleri, sebzeler, süt ürünleri ve baharat karışımları gibi birçok işlenmiş gıdada kullanılmaktadır ( E 621 )
SODYUM SAKKARİN SODYUM SAKKARİN Ucuz olması ve şekerden 350 kat daha tatlı olması dolayısıyla geniş kullanıma sahip yapay bir tatlandırıcıdır. Diyet ürünlerinde, alkolsüz içeceklerde, unlu mamüllerde ve şekerlemelerde kullanılmaktadır ( E 952 )
SODYUM SİGLEMAT SODYUM SİGLEMAT Alkolsüz içecekler, süt ürünleri, konserve ürünler, pişirilmiş gıdalar, ilaç ürünleri, şekerlemeler, meyve bazlı ürünler ve soslarda kullanılmaktadır. Düşük maliyetidir ve meyve tatlarını tamamlayıcıdır ( E 952)
SORBİTOL SORBİTOL Dietetik içecek ve yiyecekler, unlu mamüller, şekerlemeler, rendelenmiş hindistan cevizi, sakız gibi ürünlerde kullanılan doğal bir tatlandırıcı ve kıvam vericidir. Ürünlerdeki nemi bünyede tutabilme özelliği de oldukça önemlidir. Sakızlarda kullanıldığında diş çürümelerini engelleyebilmektedir ( E 420 )
SUKRALOZ SUKRALOZ Salata sosları, kahvaltılık gevrekler, sıcak çikolata karışımları, çeşniler ve baharat karışımları, ekmek miksleri, dondurulmuş unlu mamul ürünleri. Sakızlar, pastiller. Yoğurt çeşitleri, dondurmalar. gazlı ve gazsız içeceklerde, içecek tozları, aromalı sütler, kahve çeşitleri, çay çeşitleri, konserve meyveler, reçeller, marmelatlar, turtalar, toz jöle. ( E 955 )